33 U BOLNICI

Dvoje preminulih i devet novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

25.07.2020 u 12:18

Bionic
Reading

Na području Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata preminule su dvije osobe, a zabilježeno je devet novooboljelih osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

'Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je 278 uzoraka. Devet je bilo pozitivnih, od toga osam s područja Ispostave Osijek i jedna osoba s područja Ispostave Našice', navodi se u priopćenju.

Kada je riječ o preminulima, ističu kako je riječ o osobama koje su 's težom kliničkom slikom liječene u osječkoj bolnici'.

U toj su bolnici trenutno hospitalizirane 33 osobe, od kojih je troje na respiratoru. 15 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju, pa se ukupno u samoizolaciji na području županije nalazi 389 osoba, navode iz Stožera.

Policijski djelatnici samoinicijativno su provjeravali osobe u samoizolaciji, a od 17 provjerenih osoba, sve su zatečene na adresi stanovanja te nije utvrđeno niti jedno kršenje mjera samoizolacije. Nije bilo ni dojava građana o kršenju samoizolacije.