SAN FRANCISCO

Dvoje mrtvih, 182 ozlijeđenih u padu aviona

07.07.2013 u 10:35

Bionic
Reading

Prema posljednjim podacima dvije su osobe poginule, a 182 ih je ranjeno nakon što se jumbo jet južnokorejske zrakoplovne tvrtke Asiana Airlines srušio pri slijetanju u međunarodnu zračnu luku San Francisco u subotu ujutro

Poznata su imena svih putnika putnika na letu 214 Boeinga 777 iz Seula, u kojemu se nalazio 291 putnik i 16 članova posade, objavili su u nedjelju ujutro vatrogasci San Francisca.

Prema posljednjim službenim podacima dvije su osobe smrtno stradale, 182 su ozlijeđene, a 123 putnika prošla su bez ozljeda.

Do nesreće je došlo dok je zrakoplov slijetao na pistu koja počinje na rubu zaljeva San Francisca. Televizijske snimke pokazuju krhotine na početku piste uz obalu. Jedan od putnika rekao je kako mu se čini da je zrakoplov dolazio prenisko iznad vode te da je pilot pokušavao dobiti na visini neposredno prije nego što je zrakoplov udario u pistu.

"Ovo je nevjerojatno. Sretni smo što je toliko preživjelih", rekao je gradonačelnik San Francisca Ed Lee na konferenciji za novinare. "Nažalost, ima puno teško ozlijeđenih", kazao je. 49 ozlijeđenih putnika u teškom je stanju, zbog čega su prebačeni u nekoliko obližnjih bolnica, rekao je zamjenik šefa vatrogasne službe San Francisca.