MULJAŽE SA ZEMLJIŠTEM

Dvojac oštetio tvrtku iz Vukovara za više od dva milijuna kuna

10.02.2011 u 14:40

Bionic
Reading

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su istragu dvaju kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti za koje se osnovano sumnja da su ih počinili 56-godišnjak iz Vukovara i 55-godišnjak iz Bribira

Utvrđeno je da je 56-godišnjak 2008. godine, kao tadašnji predsjednik uprave tvrtke iz Vukovara, zlouporabio položaj svog radnog mjesta i prekoračio granice svojih ovlasti. Na traženje 55-godišnjaka iz Bribira, direktora tvrtke iz Novog Vinodolskog, izdao je ovjerenu Tabularnu izjavu o uknjižbi vlasništva nad nekretninama na području Novog Vinodolskog, na zemljištu površine od 55.838 metara kvadratnih tvrtki iz Novog Vinodolskog.


Na ovaj način tvrtka iz Novog Vinodolskog pribavila je protupravnu imovinsku korist od 1.344.690 kuna, odnosno postala je vlasnik spomenutog zemljišta, iako nije u cijelosti isplatila dogovorenu cijenu po Ugovoru o kupoprodaji zemljišta, a na štetu tvrtke iz Vukovara.

Također je utvrđeno, da je 56-godišnjak, u ime tvrtke iz Vukovara, potaknut od 55-godišnjaka, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za tvrtku iz Novog Vinodolskog, 2008. s tvrtkom iz Novog Vinodolskog zaključio Ugovor o poslovnoj suradnji, a predmet je bio najam odmarališta u Novom Vinodolskom.

Tvrtka iz Novog Vinodolskog nije u potpunosti isplatila dogovoreni iznos iz Ugovora prema tvrtki iz Vukovara, ali je iznajmljivala navedeno odmaralište tvrtki iz Vukovara. Tvrtka iz Novog Vinodolskog fakturirala je troškove iznajmljivanja odmarališta od 840.445 kuna tvrtki iz Vukovara, iako je formalno-pravni vlasnik odmarališta bila tvrtka iz Vukovara, a ne tvrtka iz Novog Vinodolskog.

Tvrtka iz Vukovara te obojica prevaranata posebnim izvješćem prijavljuju se Općinskom državnom odvjetništvu u Crikvenici.