DOMIŠLJATE PREVARANTICE

Dvije žene prevarile 80-godišnjaka

04.02.2011 u 14:06

Bionic
Reading

Teško pokretni 80-godišnjak ostao je bez nekoliko tisuća kuna u domišljatoj prijevari dviju ženskih osoba

Prevareni je prije nekoliko dana na kućni telefon zaprimio poziv nepoznate ženske osobe koja se predstavila kao djelatnica jedne banke iz Varaždina. Obavijestila ga je da sav novac koji posjeduje kod kuće mora popisati, staviti u kuvertu te dostaviti u poslovnicu banke jer postoji sumnja da je novac nevažeći. Ukoliko se to ne potvrdi, kako je pojasnila, novac će mu biti vraćen nakon provjere u Zagrebu.

Tijekom telefonskog razgovora u kuću 80-godišnjaka iz Kućan Marofa ušla je također nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao čistačica te mu je ponudila usluge čišćenja kuće.

'Budući da oštećeni zbog zdravstvenih problema nije bio u mogućnosti sam odnijeti novce u banku, nepoznata žena s kojom je razgovarao na telefon mu je predložila da novce preda osobi koja mu je došla u kuću, budući da je ona poznaje, što je i učinio, predavši istoj iznos od nekoliko tisuća kuna', izvijestili su iz PU varaždinske, dodajući da su zaprimili kaznenu od prevarenog koji je naknadnom provjerom u banci utvrdio da kod njih nije položen nikakav novac.