VRATILE SE DOMA NAKON 12 SATI

Dvije Karle digle na noge školu, policiju i roditelje

18.12.2012 u 10:35

Bionic
Reading

Dvije najbolje prijateljice, 12-godišnje Karle, markirale su jučer nakon četvrtog sata iz Osnovne škole Pušća u Donjoj Pušći kod Zaprešića. Prava drama nastala je nakon što se djevojčicama od 11.30 sati izgubio svaki trag. Školska pedagoginja primijetila je kako ih nema, pa je obavijestila njihove roditelje koji su u očaju pozvali policiju. Nakon cjelodnevne potrage i drame, djevojčice su se same vratile svojim kućama oko 23.20 sati, piše Večernji list

'Svi su se bili angažirali da ih traže po cijelom gradu, a ja sam čekala doma uz telefon i strahovala. Neke školske kolege su mi priznale kako su čuli da one od petka planiraju markirati i izbjeći školu na tjedan dana! No nisam primijetila nikakvo čudno ponašanje kod njih', kazala je za Večernjak Karlina majka Marija Kožina, te istaknula kako vole sagu 'Sumrak', pa se nadala da su samo otišle pogledati film.

Majka druge djevojčice, Željka Stipić, kratko je, na rubu suza, komentirala kako ju je ovo jako iznenadilo i da kod kćeri nije primijetila ništa neobično.

Policijska uprava zagrebačka jučer je poduzela sve mjere traganja za nestalim djevojčicama. I ravnatelj škole je bio zatečen nestankom svojih učenica.

'Te djevojčice nikada nisu bile problematične', kazao je ravnatelj Arsen Šarunić.