ZAJEDNO DALI OKO 10 TISUĆA EURA

Dva od tri najveća Kujundžićeva donatora posluju s gubitkom

23.12.2014 u 18:38

Bionic
Reading

Najveći donatori predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića su tri tvrtke, dvije iz građevinskog i jedna grafičkog sektora, koje su mu ukupno uplatile oko deset tisuća eura

Cestogradnja d.o.o. iz Splita, vlasnika Ante Radevenjića dala mu je 25 tisuća kuna. Prema podacima servisa Poslovna Hrvatska, spomenuta tvrtka je inače 2013. poslovala s dobiti od 711 tisuća kuna i prihodom nešto većim od deset milijuna kuna. Druga na listi najvećih po financijskim donacijama slijedi G-građenje iz Solina, vlasnika Šimuna Grubišića, koja je Kujundžiću dala 20 tisuća kuna. Ta tvrtka poslovala je lani s gubitkom od 6.400 kuna.

U Kujundžićev politički projekt upustio se i Suton graf iz Zagreba, kojem je vlasnik Robert Ninčević, ali ne u novcem nego s 23 tisuće kuna donacija u uslugama. Suton graf prošle godine ostvario je gubitak od nešto više od pola milijuna kuna, a prihoda oko 1,7 milijuna kuna.

Najviše zaposlenih od ove tri tvrtke ima Cestogradnja, 13 radnika, slijedi G-građenje sa šest zaposlenih i Suton graf s troje zaposlenika.

Kujundžić je za svoju predizbornu kampanju ukupno prikupio 565 tisuća kuna. Nešto manje od polovice tog iznosa, 236 tisuća kuna, dobio je od stranaka, a ostalo od pravnih i fizičkih osoba, od kojih su najveći pojedinačni iznosi bili od tri navedene tvrtke.