PREKVALIFIKACIJA

Dugotrajno nezaposleni postali vrsni slastičari

17.12.2013 u 10:01

Bionic
Reading

Prava generacija polaznika, njih sedam, koji su se u pulskom Otvorenom učilištu Diopter školovali za slastičara/ku te završili svoje prekvalifikacije. Budući da dolazi vrijeme darivanja, odlučili su svoj završni praktični rad iz slastičarstva obraniti na poseban način - izradom slastica u Domu za djecu Pula na Verudi, da bi slastice odmah po pečenju poklonili djeci koja u tamo žive

Kako doznaje Glas Istre od Ive Pernić, voditeljice obrazovanja ove ustanove, radi se o dugotrajno nezaposlenim osobama kojima je prekvalifikaciju platio Zavod za zapošljavanje, i to za zanimanje slastičar/slastičarka koje je, kako navodi, vrlo traženo te im pruža mogućnost zapošljavanja, ali i samozapošljavanja.

Vesna Krajnović, već devet godina radi slastice bez mlijeka, jaja i koštuničastog voća, odnosno svega onoga što spada u alergene.

'Želja mi je na tržište, nakon tečaja, izaći ssa sasvim novom ponudom slastica, kolačima tortama, bez ikakvih alergena, budući da je sve više osoba koje pate od alergija, posebno djece. Nadam se da će mi plan uspjeti', navodi Krajinović.