izgubio čazmatrans

Dugogodišnji koncesionar izguran u Vukovaru; Penava iznenađen s dvije ponude: Dogodilo nam se prvi puta, odabran je povoljniji

04.12.2020 u 16:15

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ocijenio je u petak da ne vidi ništa sporno u odluci o davanju koncesije za prijevoz putnika na području grada Vukovara Slavonija busu iz Velike Kopanice umjesto dosadašnjemu dugogodišnjem koncesionaru vukovarskom Čazmatransu

"Dogodilo nam se prvi put da smo na samom natječaju imali dva ponuditelja i sukladno zakonskim propisima odabran je povoljniji", rekao je Ivan Penava, dodajući kako se prvi put dogodilo da Čazmatrans Vukovar u tom gradu nije dobio koncesiju zato što je "bio nepovoljniji od drugog ponuditelja".

Rekao je i kako je i sam iznenađen što se, osim Čazmatransa, još netko javio na natječaj. Također je rekao kako su se u odabiru budućeg koncesionara vodili time da građani Vukovara dobiju što povoljniju cijenu karte, a prijevozna karta u jednom smjeru odabirom Slavonija busa iz Velike Kopanice srušena je s osam na sedam kuna.

"I otprilike vam je to cijela priča", rekao je gradonačelnik Penava i ponovio kako "cijela priča o davanju koncesije za prijevoz putnika na području grada Vukovara ne može biti transparentnija".

Odluku o promjeni koncesionara na području Vukovara, koju je donijelo Gradsko vijeće na elektronskoj sjednici održanoj u četvrtak, gradska vijećnica SDP-a Biljana Gaća smatra nepovoljnom za taj grad. U priopćenju za javnost ističe kako ta odluka nije loša zbog promjene, nego zbog svih štetnih posljedica koje donosi. Gaća smatra da će zbog odluke o promjeni koncesionara biti otkaza u Čazmatransu, a štetu će pretrpjeti i vukovarsko gospodarstvo jer je riječ o vukovarskom prijevozniku.

"Također, loše je što ovako važne odluke donosimo putem e-maila, bez mogućnosti interaktivne razmjene mišljenja i generalno dijaloga", istaknula je Gaća i predložila predsjedniku vukovarskoga Gradskog vijeća da usklade akte te da sjednice u doba posebnih mjera uzrokovanih pandemijom vode preko videoplatformi kako bi donekle imali mogućnost rasprave i dijaloga.