jurio u konavlima

Dubrovački gradonačelnik ostao bez vozačke dozvole na mjesec dana

15.02.2022 u 14:58

Bionic
Reading

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković sljedećih mjesec dana morat će imati vozača jer je zbog prebrze vožnje ostao bez vozačke dozvole

Franković se o svemu oglasio na svom Facebooku. 'Obzirom na interes javnosti ovim putem obavještavam kako sam na području Konavala točnije kroz mjesto Gruda vozio brzinom od 105 kmh čime sam prekoračio dozvoljenu brzinu, a što je evidentirano kamerom za nadzor brzine. Želim naglasiti kako sam vozio privatni osobni automobil jer kao što je poznato na početku mandata obnašanja dužnosti gradonačelnika odbio sam voziti službeni automobil na koji imam pravo', napisao je Franković.

Imao je, kaže, mogućnost uložiti žalbu ili prihvatiti kaznu na licu mjesta, odnosno platiti 2/3 kazne u iznosu od 2000 kuna, a kao mjera za navedeni prekršaj određuje se oduzimanja vozačke dozvole na mjesec dana.

'Obzirom da sam se smatrao krivim zbog prebrze vožnje nisam želio uložiti žalbu već sam odmah uplatio iznos od 2000 kuna, sama uplata navedenog iznosa smatra se priznavanjem krivnje te mi se automatski oduzela dozvola na period od mjesec dana. Svatko može pogriješiti pa i ja nadzorne kamere za brzinu u istinu povećavaju sigurnost u prometu te svim vozačima skreću pozornost da trebaju prilagoditi svoju vožnju i biti oprezni u prometu', zaključuje Franković.