pomoć nastradalima

DSS pozvao srbijanskog predsjednika i premijerku da pruže konkretnu pomoć Baniji te apelirao: Hitno nam je potreban kontejnerski smještaj

30.12.2020 u 11:13

Bionic
Reading

Demokratski savez Srba (DSS) pozvao je u srijedu Vladu i institucije da hitno pomognu nastradalima od razornog potresa poručivši da im je hitno potreban kontejnerski smještaj uz njihove domove kako bi i sami mogli početi čišćenje dvorišta nakon oštećenja ili rušenja objekata

"Zbog posljedica potresa koji je pogodio cijelu Baniju, a najviše područje Petrinje i Gline, očekuje se od Vlade RH da se hitnim reakcijama pomogne narodu na pogođenim područjima.

Nastradalima je hitno potreban kontejnerski smještaj uz njihove domove kako bi i sami mogli početi čišćenje dvorišta nakon oštećenja ili rušenja objekata", poručuje DSS u priopćenju.

Također, apeliraju na Vladu RH i institucije koje će nastradalima pomagati dodjelom materijala ili postavljanjem privremenog smještaja da se "ne bave dugo birokracijom, kako je to kod nas i praksa, već da budu konkretni i brzi jer i vremenski uvjeti otežavaju situaciju pogođenom stanovništvu".

DSS moli i predsjednika države Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da obiđu i naselja općina Donji Kukuruzari, Dvor kao i druge općine na području Banije koje su u blizini epicentra i gdje je stanovništvo pretrpjelo velike štete.

Pozivaju i Vladu i predsjednika Republike Srbije da se u suradnji s institucijama Hrvatske uključe u pružanje konkretne pomoći Petrinji, Glini, Donjim Kukuruzarima, Dvoru i drugim općinama i gradovima pogođenih potresom.

"Bar toliko i bar sada dugujemo ovom katastrofom pogođenom području kada smo ga već prepustili zaboravu i siromaštvu u ranijim vremenima", navodi se u priopćenju DSS-a.

Poručuju i kako članovi i prijatelji Demokratskog saveza Srba nude smještaj određenom broju porodica koje nemaju gdje spavati pa im se mogu javiti na mail demokratskisavezsrba@gmail.com ili GSM: +385 99 3876145.