svi na terenu

Aladrović: Evakuirali smo domove za starije; Božinović rekao kako nema saznanja o pljačkama

30.12.2020 u 10:52

Bionic
Reading

Ministar rada Josip Aladrović izjavio je u srijedu da su evakuirali domove za starije i nemoćne u potresom pogođenim područjima koji su bili u potrebi, prije svega domove u Glini i Petrinji, a za korisnike su pronašli slobodne kapacitete u Karlovcu, Ozlju i Zagrebu

"Što se tiče domova za starije i nemoćne i drugih ustanova iz domene socijalne skrbi, evakuirali smo sve one koji su bili u potrebi, prije svega dom za starije u Glini. Dio korisnika se našao u Zagrebu, dio u Topuskom", rekao je Aladrović novinarima uoči sjednice Vlade.

Što se tiče doma u Petrinji, evakuirani su korisnici u dio vojarne. Statičari će danas doći provjeriti stanje samog doma i nakon toga će se znati hoće li korisnici tamo biti zadržani ili će ih prebaciti na druga mjesta.

"Našli smo slobodne kapacitete što u Karlovcu, što u Ozlju i Zagrebu tako da sam siguran da ćemo sve zbrinuti na pravilan način", uvjerio je Aladrović.

Božinović: Nemamo saznanja o pljačkama

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na pitanje ima li kakva saznanja o pljačkama napuštenih zgrada u potresom pogođenim mjestima rekao da su sve raspoložive policijske snage su na terenu.

"Jutros sam se čuo s glavnim ravnateljem i o tome nema nikakvih saznanja. Policija će vrlo detaljno pratiti sigurnosnu situaciju", poručio je.