vraća se na posao?

Državno odvjetničko vijeće odlučilo: Dražen Jelenić nije stegovno odgovoran zbog članstva u masonima

29.03.2023 u 11:23

Bionic
Reading

Državno odvjetničko vijeće (DOV) na sjednici održanoj jutros oslobodilo je Dražena Jelenića, zamjenika Glavne državne odvjetnice, stegovne odgovornosti u "aferi mason"

Tom je odlukom odbijen zahtjev Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek da se Jeleniću zbog članstva u masonima izrekne najstroža stegovna mjera - razrješenje s državno odvjetničke dužnosti, to jest da mu se uruči otkaz. Odluka je, kako doznaje Jutarnji list, donesena na sjednici DOV-a održanoj jutros u devet sati nakon rasprava održanih u utorak i prošli tjedan.

Odluka je nepravomoćna i na nju se glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek ima pravo žaliti Vrhovnom sudu. Ako ne uloži žalbu u zakonskom roku od 15 dana, odluka DOV-a postat će pravomoćna i Jelenić se može vratiti na svoje radno mjesto zamjenika Glavne državne odvjetnice s kojeg je prije dvije godine, kad je stegovni postupak pokrenut, privremeno suspendiran.

  • +8
Zlata Hrvoj Šipek u Saboru Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Državno odvjetničko vijeće je u protekle dvije godine, koliko se vodi ovaj postupak, dva puta - prvi put u prosincu 2021. a drugi put u srpnju 2022., donosilo odluke kojom je prihvatilo prijedlog Zlate Hrvoj Šipek i izreklo Jeleniću mjeru razrješenja s dužnosti, ali je oba puta Vrhovni sud prihvaćao njegove žalbe, ukidao odluke DOV-a i slučaj vraćao na ponovno odlučivanje DOV-u.