ČEKAJUĆI PLATFORMU

Državni tajnik: Hrvatska je u samom vrhu Europe po postotku procijepljenosti

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 28.04.2021 19:03
  • Objavljeno 28.04.2021 u 19:03
Silvio Bašić

Silvio Bašić

Izvor: Screenshot / Autor: N1

Silvio Bašić, državni tajnik ministarstva zdravstva i koordinator cijepnih mjesta, u Dnevniku N1 govorio je o platformi CijepiSe i cijepljenju u Hrvatskoj. Informatičari nas uvjeravaju da je platforma CijepiSe spremna, kaže Bašić, dodavši kako im moraju vjerovati.

Ističe kako, kada se kaže platforma, ne misli se samo internetska stranica na kojoj se građani prijavljuju, ona je obuhvatnija – obuhvaćaju se i informacije koje dobivaju iz call centrala, od obiteljskih liječnika, iz sustava e-građani…

“Ako smo mi u samom vrhu Europe po postotku procijepljenosti, u nedjelju smo imali preko 90 posto iskorištenih doza… Ne vidim da smo bili neuspješni. Ovo što sad radimo je samo priprema kako bi sljedeća faza bila zadovoljavajuća. Jasno je naglašeno da pozivanje u medijima ne dolazi u obzir – ono može doći u obzir samo u onom trenutku kada imamo velike količine cjepiva i procijepimo puno građana”, rekao je Bašić za N1.

Do lipnja će, kaže, procijepiti ljudi koliko će biti moguće sukladno dobivenim količinama cjepiva. “S velikom količinom cjepiva koja će doći morat ćemo dodatno angažirati sve raspoložive tehničke i ljudske resurse – sve zdravstvene i nezdravstvene djelatnike”.

Da je prekjučer cijepljeno nešto više od 3000 ljudi, a jučer 15.000, državni tajnik tvrdi kako je riječ o krivoj informaciji.

“Od nedjelje u 12 do ponedjeljka u 12 cijepljeno je 3000 ljudi. Od ponedjeljka u 12 sati do utorka u 12 sati cijepljeno je 14.000, zbrojite malo”, pojasnio je potom: “Velike količine stigle su u ponedjeljak i nastavili smo cijepiti. Cijepljenje organiziramo shodno dozama koje imamo”, kaže i dodaje kako doza ne nedostaje.

  • +17
  • +14

Drugi dan cijepljenja na Velesajmu

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Rekao je kako on ne odlučuje o ostanku ministra Beroša u Vladi pa na to pitanje ne može ni odgovoriti.

Što se tiče cijepljenja vikendom, kaže da će se početi cijepiti kada to bude potrebno: “Već se cijepi vikendom, počeli smo.”

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!