babiš može odahnuti

Državni odvjetnik zaustavio istragu protiv češkog premijera

02.09.2019 u 11:12

Bionic
Reading

Češki državni odvjetnik zaustavio je istragu o navodnoj prijevari premijera Andreja Babiša, pišu u ponedjeljak novine Denik M, pozivajući se na dva izvora upoznata s radom tužitelja

Ured državnog odvjetnika 'promijenio' je mišljenje o slučaju, no nije otkrio više po tom pitanju. Policija je optužila Babiša za zloupotrebu dva milijuna eura subvencije prije jednog desetljeća, prije no što je ušao u politiku.

Ta je istraga kočila Babiševu političku karijeru jer je većina stranaka odbila ući u koaliciju s premijerom koji protiv sebe ima optužnicu.

Njegova stranka ANO pobijedila je na izborima 2017. godine i danas vodi manjinsku vladu sa strankom ČSSD-a koji naginje ulijevo, a računa i na potporu komunista.

'Državni odvjetnik je podnio svoju konačnu odluku o slučaju u kojoj je promijenio svoje pravno mišljenje', kazao je glasnogovornik ureda Ales Cimbala.

Babiš, jedan od najbogatijih Čeha, osnivač je velikog poslovnog carstva koje se sastoji od poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje prehrambenih proizvoda, te medija.