oronulo zdanje

Država prodala kultnu zagrebačku vilu za 8,5 milijuna kuna. Poznato je i tko je kupac

25.11.2022 u 19:39

Bionic
Reading

Početna cijena bila je sedam milijuna kuna, a na koncu je prodana za milijun i pol kuna više

Nakon 30 godina država je odlučila staviti na dražbu i prodati oronulu vilu koja se nalazi odmah pokraj kuće prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Nazorovoj ulici. Početna cijena bila je 7, a prodana je za ukupno 8,5 milijuna kuna! Kupac je, obajvio je RTL Danas, sin Luke Rajića.

Vilu je izgradio Ferdinand Stejskal 1888. godine te se kolokvijalno nazivala ljetnikovac 'Stejskal“. U vlasništvu je Republike Hrvatske od razdoblja Domovinskog rata kada je kupljena radi tadašnjih sigurnosnih procjena te je do 2002. bila na upravljanju kod Ministarstva obrane.

Je li očekivao takvu cijenu Ivan Paladina, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kazao je da je očekivao tako dobru cijenu.

Vila Stejskal Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

'Ja sam očekivao i nadao se i svrha ovakvog načina prodaje je da bude više zainteresiranih. Imali smo tri zainteresirana kupca koji su uplatili jamčevinu koja nije mala koji su se natjecali na dražbi. To je ono što je svrha ovakvog načina prodaje. I postiglo se u konačnici milijun kuna više nego što je procijenjena vrijednost", rekao je Paladina.

Sljedeće što ide na bubanj je rezidencijalna nekretnina na Slavujevcu, u kojoj je nekad bila britanska ambasada. Procijenjena je na 20 milijuna kuna. U planu je prodaja i vile u Kostreni, a ići će i natječaji za turističke lokacije - na Lastovu, Pelješcu, i Privlaci.