ZBOG MJESTA NA LISTAMA

Drugi čovjek HNS-a Predrag Štromar prijeti izlaskom iz koalicije

Predrag Štromar

Predrag Štromar

Izvor: Cropix / Autor: Željko Puhovski

SDP i HNS, stranke koje bi trebale biti okosnica buduće Narodne koalicije, počeli su se razilaziti, i to oko mjesta na izbornim listama za Hrvatski sabor

'Prošloga tjedna predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i tajnik Ferenčak razgovarali su s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem i Arsenom Baukom o mjestima na listama za Hrvatski sabor. Tada je, primjerice, dogovoreno da u trećoj izbornoj jedinici HNS dobije deseto mjesto umjesto devetog. I ništa više. Dakle, HNS i dalje bi imao šest mjesta na listi. Međutim, kada smo iz SDP-a dobili pisani dokument, on se prilično razlikovalo od onog što je dogovoreno. Ne samo da je u trećoj izbornoj jedinici HNS-u ponuđeno jedno mjesto manje na listi, dakle pet umjesto šest, nego je i u nekim drugim jedinicama došlo do pomicanja naših mjesta na niže, mimo naših dogovora. A to stvara nepovjerenje', upozorava varaždinski župan i zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar.

Budući da dogovori između SDP-a i HNS-a traju do kraja tjedna, Štromar se nada da će se riješiti nesporazumi, ali ne isključuje ni mogućnost samostalnog izlaska HNS-a ako ne dođe do dogovora.

'Vjerujem u dobar izborni rezultat stranke, osobito u trećoj izbornoj jedinici. Ako bismo samostalno izašli, vrlo vjerojatno tu bi dobili pet do šest mandata. Dakle, to bi bili samostalni mandati koji bi nam dali veću pregovaračku moć', veli Štromar.

Šef HNS-a Ivan Vrdoljak kaže da pregovori još uvijek traju. 'Nije nas SDP izigrao, pregovori još uvijek traju. Ovo su samo situacije do kojim može doći tijekom pregovora', rekao je kratko Vrdoljak za tportal.
U SDP-uzasad nemaju komentara na najnovije trzavice.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!