IZAZVAO PROMETNU

Dražen Ladić uvjetno kažnjen godinom zatvora

19.09.2013 u 17:12

Bionic
Reading

Bivši reprezentativni golman i izbornik mlade hrvatske nogometne vrste Dražen Ladić je zbog izazivanja prometne nesreće u rujnu 2010. uvjetno kažnjen na godinu dana zatvora u koji neće ići ako u naredne tri godine ne ponovi nedjelo.

Nepravomoćnu presudu Ladiću je izrekao sudac zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Zorislav Kaleb, potvrdio je danas glasnogovornik tog suda Dražen Kevrić

Ladić je od početka suđenja odbacivao optužbe da je Mercedesom E320 prošao kroz crveno svjetlo na križanju Kačićeve i Klaićeve ulice u Zagrebu i udario u Renault Clio u kojem su bili mladići, od kojih dvojica maloljetnika.

U vrijeme nesreće Ladić nije bio pod utjecajem alkohola, no kako je u nesreći ozlijeđeno više osoba, a clio je u potpunosti uništen tužiteljstvo je tražilo da mu se izrekne uvjetna zatvorska kazna od godine i osam mjeseci uz tzv. rok kušnje od četiri godine.

Na početku suđenja Ladić se pozivao na vještačenja prema kojima je prije nesreće on vozio tek 59 kilometara na sat, dok je clio iz suprotnog smjera išao čak dvostruko brže, točnije 113 kilometara na sat.

Nakon nesreće Ladić je zbog ovog slučaja dobio još jednu kaznenu prijavu. Osiguravajuća kuća Croatia osiguranje prijavila ga je u siječnju ove godine da je od nje pokušao naplatiti oko 140.000 kuna štete koristeći se sumnjivom policom kasko osiguranja.

Croatia osiguranje prijavila ga je nakon što je Ladić podnio odštetni zahtjev, a interna kontrola otkrila da je policu kasko osiguranja sklopio nakon sudara. Sumnja se da mu je jedna zaposlenica promijenila datum na polici kako bi ispalo da je sklopljena prije nesreće. Sumnjivo je bilo i što je Ladić, inače prijavljen u Zagrebu, policu otvarao u Dubrovniku. Zbog toga je smijenjen s mjesta izbornika mlade reprezentacije.