PRIJETE SKOKOM S KROVA

Drama u Sukošanu zbog deložacije osmočlane obitelji

  • +15

Sukošan: Deložacija osmeročlane obitelji Koljđeraj

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Bionic
Reading

Osmočlana obitelj iz Sukošana danas je deložirana iz njihove dvokatnice. Aktivisti Živog zida koji su pokušali spriječiti deložaciju su uhićeni, javlja Slobodna Dalmacija. Šire područje Sukošana uz more blokirale su jutros jedinice interventne policije zbog deložacije obitelji Štjefana Kojođeraja iz njegova dvokatnice u kojoj ima pekaru. Članovi obitelji prijetili su i skokom s krova kuće pa su vatrogasci morali postaviti i zračni jastuk

U obrani kuće Kojođeraja sudjelovali su pripadnici udruge 'Živi zid' koji su blokirali pristup kući od ranih jutarnjih sati. Izvjesili su veliki natpis 'Deložacija - sramota nacije'. Na drugom transparentu Živog zida ispisano je: 'Pravna država - hapsite Kalmetu!'.

Živi zid je izdao priopćenje u kojem ističu da je riječ o nezakonitoj ovrsi i da je obitelj Koljđeraj izgubila sve na osnovi nezakonitog i neosnovanog uknjiženja ovrhovoditelja na njihovu nekretninu. Istaknuli su da je ta obitelj pokrenula nekoliko kaznenih postupaka, ali da je sud ustrajao u želji da deložira osmeročlanu obitelj i napravi ih beskućnicima.

Od izvora bliskog obitelji vecernji.hr doznaje kako je spor nastao oko 66.000 franaka koje je bivši vlasnik navodno posudio i nije vratio. U međuvremenu se navodno rastavio od supruge, a u kući je ostala obitelj s djecom i majkom.

Kuća je vrijedna oko 300.000 eura.