nakon sjednice predsjedništva

Drama u SDP-u, Grbin: Dobio sam mandat da vodim i upravljam strankom i to ću činiti i dalje

16.09.2021 u 22:00

Bionic
Reading

Održana je sjednica Predsjedništva SDP-a. Na njoj se raspravljno o izbačenim članovima i mogu li oni i dalje biti dio Kluba SDP-a. Nakon sjednice izjavu je dao predsjednik stranke Peđa Grbin.

'Vodstvo SDP-a je večeras raspravljalo o teškoj i neodrživoj situaciji, koja nas onemogućava u našem radu, koja zadaje glavobolju svim našim simpatizerima i članovima, a koja se odnosi na funkcioniranje kluba zastupnika SDP-a. Stav vodstva SDP-a je jasan – isključeni članovi ne mogu biti članovi Kluba SDP-a. Predsjedništvo stranke je donijelo odluku, zadužilo mene i političku tajnicu Ahmetović, da je priopćimo članovima Kluba. Ja kao predsjednik SDP-a i vodstvo smo dobili mandat članova da vodimo stranku i njome upravljamo. Imamo prava, ali imamo i obavezu i to ćemo činiti i dalje. Stranka može imati samo jedno vodstvo i ono je danas donijelo odluku. Svi članovi su je dužni poštovati', rekao je Grbin, prenosi N1.

Na spekulacije da bi iz stranke mogao biti izbačen i Davorko Vidović kazao je ne voli prepričavati što se govorilona Predsjedništvu, samo je istaknuo da se odluke moraju poštovati. Ipak je kasnije kazao da smatra da Vidović radi štetu javnim istupima.

'Sjednica Kluba (zastupnika SDP-a op.a.) će se održati, ne mogu vam reći točno kada, moram je sazvati. Na nju Predsjedništvo stranke dolazi s jasnim stavom, da izbačeni ne mogu biti članovi Kluba. Ne znam hoću li sutra ili idućih dana razgovarati s članovima Kluba. Ali priopćit ću svakom članu Kluba ponaosob odluku Predsjedništva, veli.

Što ako će biti još članova Kluba uz izbačene, koji se neće slagati s odlukama Predsjedništva?

'Statut je jasan, oduke središnjih tijela stranke se moraju provoditi. I ako se odluke neće provoditi, Predsjedništvo će morati donositi odluke koliko god teške bile. Nadam se da to neće značiti odlazak jos nekoga iz stranke. Ova situacija radi veliku štetu stranci. Naš Klub se podijelio na dvije grupacije. Jedna se brine o vlastitim interesima, druga želi raditi i zastupati građane koji su ih birali, objašnjava predsjednik SDP-a.