izvanredno stanje

Drama u Ekvadoru: Naoružani muškarci upali na televiziju i prekinuli prijenos!

09.01.2024 u 22:08

Bionic
Reading

Grupa naoružanih muškaraca provalila je u televizijski studio uživo u Ekvadoru i prijetila zaposlenima, pokazuju snimke koje su objavili svjetski mediji

Prijenos uživo na postaji TC u gradu Guayaquilu u utorak je prekinula grupa koja je nosila majice s kapuljačama i oružje. Vikali su da imaju bombe, a zaposlenicima su naredili da legnu na pod.

Neki od muškaraca su mahali prema kameri, a moglo se čuti kako netko viče "bez policije", prije nego što je prijenos konačno prekinut.

Nacionalna policija objavila je na društvenim mrežama da su njezine specijalizirane jedinice raspoređene oko televizijske postaje.

Ovaj zapanjujući incident dolazi dan nakon što je predsjednik Ekvadora Daniel Noboa proglasio 60-dnevno izvanredno stanje nakon što je jedan od najozloglašenijih šefova narko bande u zemlji pobjegao iz zatvora. ​

Najmanje sedam policajaca također je oteto, a diljem južnoameričke zemlje zabilježen je niz eksplozija.

Noboa, sin jednog od najbogatijih ljudi u Ekvadoru, preuzeo je dužnost u studenom obećavajući da će zaustaviti val nasilja povezanog s drogom na ulicama i u zatvorima.

Adolfo Macias Fito, šef narko bande, pobjegao je iz svoje ćelije u nedjelju. Vođa bande Los Choneros služio je 34-godišnju kaznu u zatvoru La Regional zbog trgovine drogom i ubojstva.

Njegov prijavljeni bijeg dogodio se istog dana kada je trebao biti prebačen u ustanovu s maksimalnim osiguranjem u gradu Guayaquilu.

Ekvadorski tužitelji podigli su optužnice protiv dvojice zatvorskih čuvara u sklopu svoje istrage o navodnom bijegu.