herojska akcija

Drama u centru Zagreba: Od požara pobjegao na krov, život mu spašavali vatrogasci

29.05.2024 u 20:39

Bionic
Reading

Vatrogasci su u srijedu poslijepodne dobili više dojava o požaru u stanu u središtu Zagreba, u Palmotićevoj ulici te da se jedna osoba nalazi na balkonu

Na teren su vatrogasci stigli sa šest vozila, s dvorišne strane zgrade jedna ekipa vatrogasaca krenula je u gašenje požara, a s prednje strane podigli visinsko vozilo, javlja Net.hr. Gorjelo je krovište. Osoba koja se zatekla u stanu spas je potražila popevši se na krov odakle su je vatrogasci i spasili. Vatrogasci su potvrdili da je gorjela kuhinja. Jedna osoba u požaru je opečena, druga da ima posjekotinu i prema prvim informacijama riječ o strancima.

Neslužbeno doznaju da su ozlijeđene osobe stranci koji rade u Hrvatskoj. Na terenu doznajemo da postoji sumnja da su se zapalile baterije koje su uzrokovale požar, no to će se sa sigurnošču znati tek po završetku očevida.

Požar u Palmotićevoj ulici u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Juric // Pixsell

Hitna pomoć je na licu mjesta pružila pomoć još jednoj osobi i to gospođi koja se nadisala dima.

Inače, zagrebački vatrogasci dojavu o požaru zaprimili su u 17.47 sati, a prva ekipa vatrogasaca napuštala je mjesto intervencije već oko 18.10 sati. U svega 20-ak minuta od dojave stavili su požar pod kontrolom i spasili ljude.

  • +13
Požar u Palmotićevoj ulici u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Juric/PIXSELL