HRVATIN NA SUĐENJU TADIĆU

'Drago mi je što sam to tada prijavio jer bih inače danas 'visio'

Branko Hrvatin

Branko Hrvatin

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Na suđenju Dragi Tadiću za pokušaj podmićivanja da bi se na Vrhovnom sudu izmijenila presuda Branimiru Glavašu, svjedočio je predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, koji je Tadića i prijavio glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću
Izjava Jadranke Sloković

Hrvatin je svjedočio o okolnostima sastanka s Tadićem. Naime, trebao se naći s poduzetnikom Mladenom Mlinarevićem te državnim odvjetnikom Bajićem na ručku u zagrebačkom restoranu Baltazar kako bi se dogovorili o izdavanju stručnog časopisa. Mlinarević ga je obavijestio sat vremena ranije da se Bajić neće pojaviti, ali su se ipak dogovorili da će se sastati. Tamo su se pojavili i Tadić te tadašnji direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić.

Po završetku ručka Tadić je izašao za Hrvatinom i počeo se žaliti na nepravdu koja je u sudskom procesu počinjena Glavašu. Hrvatin je rekao da ne zna ništa o slučaju te da će sudsko vijeće normalno provesti postupak. Kada mu je Tadić rekao: 'Mi znamo kakva je odluka', Hrvatin je prekinuo razgovor, jer je, kaže, crta bila prijeđena.

Hrvatin je svjedočio da je sljedeći dan nazvao Bajića i obavijestio ga o cijelom razgovoru.

Iako je obrana pokušala pokazati da je sve što je Tadić rekao Hrvatinu ranije bilo objavljeno u novinama, predsjednik Vrhovnog suda je ostao kod svog stava i poručio: 'Kad gledam s današnje pozicije, nakon ovih pitanja i nekih drugih stvari, da nisam prijavio to u roku 15 sati, a to bi izašlo van, ljudi moji, ja bih već visio. Nakon podmetanja koja ste vidjeli u tim člancima, a koja dolaze iz određenih krugova, ja ne govorim da se tu želi bilo kome pogodovati, ali da to nisam napravio - to bi bilo to', rekao je Hrvatin.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi