INFLACIJA TAKSISTA U ZAGREBU

Doznajte tko je dobio nove koncesije za taksiranje

04.01.2013 u 08:25

Bionic
Reading

Iako je od raspisivanja javnog poziva za nešto više od 200 novih koncesija za obavljanje taksi djelatnosti u Zagrebu prošlo nekoliko mjeseci, i dalje službene objave nema. Iz grada smo doznali okvirnu brojku koliko je kome novih koncesija pripalo, no iz udruženja Radio taxi Zagreb doznajemo pak kako je javni poziv neregularan te kako je izgledan prosvjed tzv. starih taksista

S povlačenjem Oryx taksija sa zagrebačkog tržišta oslobodila su se nova mjesta za taksiranje. Grad je raspisao javni poziv za 200-tinjak koncesija, no podijelili su ih čak stotinu više.

54 dozvole pripale su Eko Taxiju 76 Cammeua iz resornog gradskog ureda Davora Jelavića kažu kako će 211 dozvola za taksiranje biti dodijeljeno obrtnicima, od kojih je oko 50 posto članova Radio taxija.

Predsjednik tog udruženja Željko Petković rekao nam je pak kako je zbog nepravilnosti u javnom pozivu koji je raspisan za 200-tinjak, a ne 300-tinjak dozvola tražio očitovanje i sastanak s gradonačelnikom. Odgovora za sada nema, kao što nema niti potvrde o broju dobivenih koncesija za Radio taxi. 'Sve je to rekla-kazala', ogorčen je Petković.


Dodaje kako Grad s novom 341 dozvolom za obavljanje taksi prijevoza krši i gradsku odluku koja precizira da na 600 stanovnika dolazi jedno taksi vozilo jer se taj omjer novim dozvolama smanjuje.

'Neslužbene informacije imamo da Grad smatra, s obzirom na tešku situaciju u društvu, da treba ljudima omogućiti da rade, i to je u redu, no treba li ostale staviti u neravnopravan položaj', kaže Petković i dodaje kako je ova odluka suprotna interesima taksi struke.

Ističe kako u njegovom udruženju u kojem je 1.030 taksista postoje određene frakcije koje su spremne na prosvjede. 'Ja to pokušavam spriječiti, no ne mogu garantirati da do toga neće doći ako se ne revidira javni poziv', poručio je.