prognoza ZA SEDAM DANA

Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje na blagdan Svih svetih

28.10.2017 u 07:41

Bionic
Reading

Vikend prije blagdana Svih svetih mnogi će iskoristiti za posjet grobljima. Srećom, u cijeloj Hrvatskoj subota će biti sunčana. U nedjelju je mjestimice moguća kiša, no slijedeći tjedan uključujući srijedu, kada je spomenuti blagdan, biti će stabilno, sunčano i ugodno vrijeme uz maksimalne temperature zraka do 16°C

Danas će u Hrvatskoj biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz umjerenu naoblaku, te svježije. Ujutro u središnjim područjima moguća je mjestimice magla. Sredinom dana na krajnjem istoku zemlje može pasti vrlo malo kiše. U unutrašnjosti će puhati  slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar u okretanju na jugozapadni. Na Jadranu će jaka bura i tramontana postupno slabjeti, a poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16 na kopnu, a između 16 i 20 °C na moru.

U nedjelju slično; Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a u drugom dijelu dana ponajprije na kopnu može pasti malo kiše. Puhat će umjeren mjestimice i jak jugozapadnjak, prema kraju dana u okretanju na sjeverac. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 6, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna većinom od 15 do 20 °C, u gorju malo niža.

Prognoza za slijedeći tjedan otkriva kako nas očekuje stabilno vrjeme uz malu vjerojatnost oborina.

Na zagrebačkom području slaba kiša moguća je samo u nedjelju dok će ostatak tjedna biti sunčan uz umjerenu naoblaku. Oblačnije vrijeme očekuje se jedino u četvrtak.  Tijekom cijelog sllijedećeg tjedna jutra će biti prohladna uz temperaturu zrka od 3 do 5 °C. Najviši dnevni iznosi kretat će se od 11 do 15 °C.

Na osječkom području vikend će biti sunčan uz umjerenu naoblaku , u nedjelju je moguća slaba kiša. Jutarnje temperature tijekom vikenda biti će 7 do 8 °C, no tijekom slijedećeg tjedna približit će se nuli. Do petka se očekuje sunčano vrijeme uz malu naoblaku uz najnižu jutarnju temperaturu od 2, koliko će biti u utorak do 5 °C.

Subota će na riječkom području biti sunčana, no u nedjelju je veća vjerojatnost za kišu uz temperaturu zraka od 10 do 16 °C. Tijekom slijedećeg tjedna biti  će toplije nego u unutrašnjosti pa će se tako jutarnja temperatura kretati od osam do 11 °C, najviša dnevna do 15 °C. Očekuje se sunčano i stabilno vrijeme osim u četvrtak kada prognostičari najavljuju kišu.

Na splitskom području prema sadašnjim prognozama ne bi trebala pasti niti kap kiše slijedećih tjedan dana. Nakon vikenda koji će biti sunčan uz umjerenu naoblaku, Splićanje očekuje isti takav tjedan uz jutarnje temeperature od 8 do maksimalnih 16 tijekom dana.  Od 06:25 autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) otvorene su za sav promet.

Stanje na cestama u subotu ujutro

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), zbog vjetra.

Kolnici su vlažni i skliski u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost i na autocestama: A1 između Zagreba i Bosiljeva 2, A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrbovsko. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

  • +86
Uoči blagdana Svih sveih građani obilaze groblja Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Za sav promet zbog radova je zatvorena državna cesta Gračac-Knin (DC1) na dionicama Sučević-Otrić te Prevjes-Kravlja Draga. Mogući obilasci:

autocestom A1: čvor Gornja Ploča ili Sveti Rok - čvor Pirovac - DC59 - Kistanje - Knin ili državnim cestama: DC1 - Gračac - Obrovac - Benkovac - Kistanje - Knin (DC1-DC27-DC56-DC59). Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova): DC1 Gračac-Knin na dionicama Sučević-Otrić (do 31.10.) a od 19. listopada su radovi i na dionici Prevjes-Kravlja Draga; DC75 na dionicama Vodnjan – Pula i Tar - Lanterna; DC46 Đakovo-Budrovci; DC206 Hum na Sutli-Kostel; DC502 Smilčić-Pridraga. Radovi na autocestama: A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko 3 km (od 15. +500 do 18. +080 km) vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom (do 17. studenog); na dionici Istarskog ipsilona tunel Učka-Vranja između tunela Zrinšćak I i Zrinšćak II (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa (zabranjen je prolazak vozilima čija širina prelazi 3 m).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 Točak-Hrvatski Blagaj; DC8 GP Pasjak-Rupa; DC2 u Vukovaru, u Ulici Priljevo; Jadranska magistrala (DC8) u mjestu Murvica Gornja i na čvoru Meterize, DC27 na mostu Obrovac; DC29 u mjestu Novi Golubovec; DC49 u mjestu Dragovci (svakodnevno od 7 do 17 sati); DC66 u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Krapina; DC42 kod mjesta Ljubošina.