UTEMELJENOST MEDIJSKIH NAPISA

DORH opovrgava Jovanovića o Hypo banci

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.12.2009 08:57
  • Objavljeno 16.12.2009 u 22:50
Željko Jovanović

Željko Jovanović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadic

Državno odvjetništvo (DORH) izvijestilo je danas da je u okviru međunarodne pravne pomoći putem austrijskih državnih tijela zatražilo provjeru utemeljenosti medijskih napisa o rezultatima nadzora Hypo Alpe-Adria Grupe, pri kojem su navodno ta tijela pronašla dokumente koji upućuju na možebitna kaznena djela povezana s pravnim i fizičkim osobama u Hrvatskoj

DORH u priopćenju demantira izjavu predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Željka Jovanovića da im je to vijeće dostavilo 'vrlo opsežnu dokumentaciju' o slučaju Hypo banke. DORH odgovara da su im dostavljeni tekstovi koje je Domagoj Margetić objavio na svojem internetskom portalu Necenzurirano.com. Osim tih tekstova, koji su i prije bili dostupni, napominjemo kako spomenuto vijeće nije Državnom odvjetništvu dostavilo nikakvu drugu dokumentaciju, stoji u priopćenju DORH-a.

DORH podsjeća da je u više navrata izvješćivao javnost o međunarodnoj pravnoj pomoći prema nadležnim tijelima mnogih država te o vrlo dobroj suradnji s austrijskim nadležnim tijelima, kako bi se provjerili tokovi novca za koji se sumnja da ga je prisvojio veći broj osoba iz sredstava namijenjenih obnovi i obrani suvereniteta Hrvatske. Tom međunarodnom pravnom pomoći obuhvaćena je i provjera spornih kreditnih odnosa Hypo Alpe-Adria Grupe s pravnim i fizičkim osobama u Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!