potvrđen primitak

DORH o prijavi Bože Petrova protiv Ivice Todorića

31.03.2017 u 20:03

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske potvrdilo je HRT-u u kratkom odgovoru na novinarski upit da je zaprimilo kaznenu prijavu Bože Petrova, inače predsjednika Sabora i Mosta, protiv čelnika Agrokora Ivice Todorića. Navode da će, kao i u svakom drugom slučaju, postupiti u skladu s relevantnim zakonskim odredbama

Predsjednik Sabora i Mosta Božo Petrov potvrdio je sinoć nakon sastanka u Vladi da je podnio kaznenu prijavu DORH-u. Rekao je kako je to za njega nešto usputno te da je o prijavi izvijestio premijera Andreja Plenkovića. Prema njegovim riječima, prijavu je temeljio na onome što se dalo čuti iz medija.

'Ono što je izišlo u medijima, pobuđuje sumnje. Ako je gospodin Todorić čist, on će to dokazati. Neka institucije odrade svoj posao', rekao je Petrov.

Prijava Petrova bila je razlog silovitom okršaju u vezi s Agrokorom između SDP-ovih i Mostovih zastupnika.

SDP-ovac Gordan Maras od Mosta je tražio da se izjasne da li ministar financija Zdravko Marić, kao bivši zaposlenik Agrokora ima i dalje njihovo povjerenje. Uz međusobne optužbe za demagogiju, izravnoga odgovora nije bilo.

SDP je od ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića zatražio da izvijesti javnost o eventualnim kaznenim djelima koja su se događala, jer u suprotnom, ocijenio je Maras, riječ je o čistom populizmu Bože Petrova, javlja HRT.