MEĐUNARODNI KLUB ŽENA

Donacija šibenskom rodilištu

  • Autor: tportal.hr/UNICEF
  • Zadnja izmjena 24.05.2010 10:15
  • Objavljeno 24.05.2010 u 09:56
šibensko rodilište

šibensko rodilište

Izvor: Promo fotografije / Autor: UNICEF

Majke i novorođena djeca u šibenskome rodilištu mogu računati na još bolju skrb zahvaljujući donaciji opreme Međunarodnog kluba žena u vrijednosti većoj od 180 tisuća kuna. Donacija je potpora rodilištu da čim prije stekne uvjete i ponovno postane Rodilište – prijatelj djece

Dva CTG uređaja i jedan uređaj za ultrazvuk ravnatelju šibenske bolnice Željku Buriću uručile su predstavnice Međunarodnog kluba žena Andrea Caylay Matačić, Jane Hunter i Shirley Modric.

Ova vrijedna donacija, realizirana u suradnji s UNICEF-ovim uredom za Hrvatsku prikupljena je tijekom tradicionalnog božićnog sajma kojeg Međunarodni klub žena organizira već dugi niz godina.

U nedavnome istraživanju kojega su proveli UNICEF i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi anonimnom anketom, 95 posto majki je dalo visoke ocjene osoblju šibenskoga rodilišta stoga ova donacija nadopunjuje kvalitetu skrbi koja već postoji u rodilištu.

Predstavnice Međunarodnoga kluba žena ovom su prigodom primile i zahvalnicu UNICEF-a za kontinuirani rad na poboljšavanju života majki i djece u Hrvatskoj. U Hrvatskoj trenutačno 17 rodilišta nosi naslov Rodilište – prijatelj djece

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi