RAVNATELJSTVO POLICIJE

'Dominić nije bio u sukobu interesa'

05.09.2013 u 18:32

Bionic
Reading

Ravnateljstvo policije danas je priopćilo kako smatra da ravnatelj policije Vlado Dominić nije bio u sukobu interesa dok je uz svoju dužnost bio i predsjednik nadzornog odbora Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD)

Ističu da je Dominić postao predsjednikom nadzornog odbora AKD-a dok je bio tajnik kabineta ministra unutarnjih poslova, što je bila i dotadašnja praksa.

Kada je u lipnju 2012. imenovan glavnim ravnateljem policije, nastavio je obavljati poslove predsjednika nadzornog odbora, jer je u tijeku bila izmjena Zakona o policiji, a prema prijedlogu kojega u konačnici nije odobrila Europska komisija glavni ravnatelj policije nije trebao biti državni dužnosnik, navode u Ravnateljstvu policije.

'Ističemo činjenicu da glavni ravnatelj policije tijekom obavljanja poslova predsjednika Nadzornog odbora AKD-a nije primao novčanu naknadu. Što se tiče možebitnog sukoba interesa po pitanju izrade osobnih dokumenata, a što obavlja AKD, ističemo da je postupak izdavanja osobnih dokumenata u mjerodavnosti Uprave za upravne i inspekcijske poslove kojom rukovodi pomoćnica ministra Ines Krajčak. Također, spomenuta Uprava nije ustrojstvena jedinica Ravnateljstva policije. Slijedom prethodno iznesenih činjenica smatramo da glavni ravnatelj policije kao predsjednik nadzornog odbora AKD-a nije bio u sukobu interesa', stoji u priopćenju.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jučer je pokrenulo postupak utvrđivanja mogućeg Dominićeva sukoba interesa zbog sumnje da je prekršio zakonsku odredbu da 'dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava'.