3:1 NA MAKSIMIRU

Domagoj Vida 'razmontirao' defanzivnu Istru

02.11.2012 u 19:45

Bionic
Reading

U 14. kolu MAXtv Prve lige Dinamo je bez većih problema stigao do 10. pobjede u sezoni svladavši Istru 1961 s uvjerljivih 3:1. Dvostruki strijelac za 'modre' bio je Domagoj Vida

Nakon šokantnog poraza Dinama u Kupu od Zadra (2:3) u Maksimiru je bilo dosta vike, potezanja pitanja promjene trenera, te najava kazni, i u tom rasploženju 'modri' su se morali 'okrenuti' domaćem prvenstvu.

U 14. kolu MAXtv Prve lige u goste im je stigla vrlo dobra Istra 1961, no gostujući trener Igor Pamić imao je dosta problema s ozljedama svojih ključnih igrača. U petak navečer nedostajali su mu prvi strijelac momčadi Križman, te vrlo dobri Bačelić-Grgić i Ottochian, pa je bilo logično da 'modrima' suprotstavi vrlo defanzivnu taktiku.

Dinamo je od početka susreta preuzeo inicijativu, no pomalo je zapostavio obrambene zadaće, pa su gosti u dva navrata fino zaprijetili Kelavi. Srećom po domaćine, u oba slučaja 'modri' golman je bio brži od suparnika i na vrijeme stizao pokupiti lopte.

Domaćini su poveli nakon prvog udarca u okvir vrata i to preko Domagoja Vide koji je pospremio loptu u mrežu nakon čak tri udarca svojih napadača. Zbilo se to u 19. minuti, a samo četiri minute kasnije, u svom prvom ozbiljnijem napadu nakon postignutog gola, Dinamo je preko Sammira povisio na 2:0. Rukavina je 'ispremješao' gostujuću obranu, Istrini braniči izbacili su mlako loptu izvan svog kaznenog prostora, a Sammir je opalio iz prve i - pogodio.

Niti nakon dva primljena pogotka Puljani se nisu otvorili; nastavili su igrati na kontranapade, prepuštajući domaćinima inicijativu. U tim trenucima Dinamo je imao čak 70 posto vremena posjed lopte, a Istra tek 30 posto.

Ipak, gostima se takva igra isplatila. U 33. minuti Anđelković je brzo povukao kontru, fantastično dao for u prostor za Rocu, a napadač Istre je 'bombom' pogodio za smanjenje na 1:2.

U drugom dijelu Domagoj Vida se ponovno iskazao kao čovjek koji se izvrsno snalazi u gužvi. Brozović, koji je odmijenio ozlijeđenog Sammira, izveo je 'slobodnjak' s lijeve strane u 56. minuti, ubacio oštru loptu u peterac, a mladi Osječanin ponovno je iz blizine pogodio gol.

S tih 3:1 Dinamo je bio zadovoljan, smirio je igru i smanjio intenzitet napada. Istra se nije ohrabrila napasti, pa je na kraju i ostao taj rezultat. Dinamo je stigao do jubilarne 10. pobjede u sezoni i sad igračima Ante Čačića predstoji priprema za utakmicu u Parizu. 'Modri' idućeg tjedna odlaze u goste jakom PSG-u…