GODIŠNJI ODMOR

Dok Ukrajina gori, Merkel uživa u Pompejima

17.04.2014 u 13:35

Bionic
Reading

Njemački novinari ovih dana uzalud po Berlinu traže kancelarku Angelu Merkel, koja je na vrhuncu ukrajinske krize otišla na - godišnji odmor! Merkel će preko uskrsnih blagdana uživati u ruševinama Pompeja i šetati otokom Ischijom

Kada je prošli puta njemačka kancelarka Angela Merkel bila na godišnjem odmoru, završila je u gipsu i na štakama zbog loma karlične kosti. Zato ne čudi što je ovoga puta odlučila izbjeći snježne planine pa se zaputila u sunčanu Italiju, konkretno okolicu Napulja, gdje će provesti uskrsne blagdane.

Kancelarka Merkel za sedmodnevni godišnji odmor izabrala je obilazak Pompeja i šetnje prelijepim otokom Ischijom, no njemački se mediji pitaju je li pravi trenutak za napuštanje Berlina s obzirom na napetu situaciju u Ukrajini.

Kontrolu u Berlinu zato je preuzeo vicekancelar i predsjednik SDP-a Sigmar Gabriel, koji se – kako javlja Der Spiegel – odlično snašao kao 'pomalo kancelar', za razliku od njegova prethodnika Phillipa Roeslera iz liberalnog FDP-a, koji se na press konferencijama u svojstvu zamjenika rijetko usuđivao pojaviti sam, nego je u pratnji imao ministra financija Wolfganga Schaeublea.

Merkel se s godišnjeg odmora vraća sljedeći tjedan, kada će se opet imati priliku angažirati oko rješavanja ukrajinske krize.