BANDIĆ O CRKVI NA SAVICI

'Dok ne pomirim interes građana i Kaptola, crkva se neće graditi'

07.07.2016 u 14:20

Bionic
Reading

Gradnja crkve u parku na Savici, ako je suditi prema riječima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, još će malo pričekati

Naime, gostujući na Radiju 101, Bandić je kazao kako ideja o gradnji crkve postoji već dvanaest godina i da nažalost, kada se planirala gradnja naselja, nije planirana crkva.

'Oni koji su planirali prije ne planiraju kao mi zadnjih 15 godina. A to je da u svakom naselju budu svi potrebni sadržaji; škola, vrtić, zdravstvena ustanova. Tako smo recimo ostavili prostor za crkvu na uglu Zagrebačke i Ljubljanske avenije. Učinit ću sve da nađem kompromis i pomirim interes građana za parkom i Kaptola da se napravi crkva. Budući da sam čovjek iskustva i strpljenja, dok taj kompromis ne postignemo, nećemo graditi ni park ni crkvu Blaženog Alojzija Stepinca i neka ljudi mirno spavaju', kazao je Bandić.

Poučeni dosadašnjim gradonačelnikovim izjavama, iz grupe 'Savica za park a ne za crkvu' na Facebooku poručili su da njegove izjave ipak uzimaju s rezervom.

Građani okupljeni oko inicijative 'Čuvamo naš park' ne protive se izgradnji crkve, štoviše svi ističu da je crkva dobrodošla na Savici, ali ne žele da to bude u parku, jedinoj zelenoj površini u tom naselju.

Kao zamjensku lokaciju predlažu prostor svega nekoliko stotina metara dalje, pored urbanih vrtova u kojima i Bandić ima svoj i u kojem je brao mahune kada ga je svojedobno policija odvela u pritvor u sklopu akcije Agram.