Branka Bakšić Mitić

Dogradonačelnica Gline nezadovoljna obnovom: 'Ruše se objekti koji imaju zelenu naljepnicu, a oni s crvenom ne'

09.10.2021 u 18:43

Bionic
Reading

Dogradonačelnica Gline, Branka Bakšić Mitić, komentirala kako prolazi proces obnove i istaknula je da se nada da će nove zakonske izmjene ubrzati proces obnove

“Nadam se da su zakon prilagodili stanju na terenu jer znamo da imamo skoro 90 posto objekata koji nisu legalizirani, to će sve kočiti obnovu”, rekla je Branka Bakšić Mitić za N1.

Trenutnim stanjem u Glini nije zadovljna.

“Nisam zadovoljna trenutnim stanjem u Glini jer se ruše objekti koji imaju zelenu naljepnicu, a ne ruše se kuće s crvenom naljepnicom koje predstavljaju opasnost. I na kraju, imamo privatne donatore koji hoće izgraditi kuću”, pojasnila je i dodala da je i kolodvor imao zelenu naljepnicu.

Komentirala je i kako je onim građanima koji žive u kontejnerima i koliko će zima dodatno pogoršati njihove uvjete.

“Još imamo jako puno kontejnera koji su uredski, prazni su, bez sanitarnog čvora. Sanitarni čvor je toi-toi. Zima ide, ti kontejneri nisu dobro izolirani. Imam par slučajeva gdje radi i grijalica i klima, a u kontejneru je zima. Mislim da su ti kontejneri trebali biti privremena rješenja, za par mjeseci dok ne krene obnova. Bojim se da će svi otići na kraju”, kazala je Bakšić Mitić.

  • +16
Petrinja 250 dana nakon potresa Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić