obnova

Za popravak energetskih postrojenja oštećenih potresom 18,9 milijuna kuna

06.10.2021 u 13:18

Bionic
Reading

Ministarstvo gospodarstva objavilo je javni poziv "Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u energetskom sektoru" za bespovratna financijska sredstva ukupne vrijednosti 18,9 milijuna kuna, za sanaciju šteta od potresa 22. ožujka 2020. na energetskoj infrastrukturi i postrojenjima

Poziv se odnosi na sanaciju šteta na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Svrha poziva, navode iz ministarstva, nadoknada je sredstava za uspostavu redovnog funkcioniranja energetske infrastrukture, energetskih postrojenja, građevina i energetskog sustava u cjelini, oštećenih u potresu 22. ožujka 2020., te dovođenje na razinu prije potresa na tehnički prihvatljiv i gospodarski opravdan način.

Bespovratna sredstva za taj poziv osigurana su iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) u iznosu od 18,9 milijuna kuna.

Prijaviti se mogu distributeri električne energije ili plina te pravne osobe koje imaju koncesiju za distribuciju i opskrbu toplinske energije na temelju dozvole za obavljanje djelatnosti distribucije toplinske energije na području pogođenom potresom.

Aktivnosti koje je moguće financirati odnose se na hitne mjere sanacije, pripremu projektne i tehničke dokumentacije, izvedbu radova te upravljanje projektom i administraciju.

  • +75
Potres u Zagrebu 22.3.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Poziv se provodi kao otvoreni postupak s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do iskorištenja financijske alokacije, odnosno najkasnije do 30. studenoga 2021., ovisno što nastupi ranije.

Više informacija o pozivu te dokumentacija za prijavu može se pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.