pitanje zapadnog balkana

Dodik napao Zelenskog: 'Kakva arogancija. Što si on umišlja?'

09.10.2022 u 20:38

Bionic
Reading

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) danas je komentirao izjavu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog o zemljama zapadnog Balkana

Dodik je izjavio da 'arogancija koju pokazuje predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski prelazi značaj uloge koju on misli da ima i da sigurno nije netko tko treba biti pitan o tome što zapadni Balkan treba ili ne treba raditi', prenosi Klix.ba.

'Politički je nepristojno da on dijeli savjete bilo kome, pa i nama na Balkanu. Njegovi stavovi nas se ne tiču i nisu oni koje bismo mi morali slijediti', rekao je Dodik povodom obraćanja Zelenskog građanima Cetinja, u kojem je poručio da su sankcije Rusiji obavezne, da je Rusija prijetnja svima i da to 'nije ništa manje važno za Balkan'.

Dodik je rekao da Zelenski ima svoje simpatizere, ali smatra da i drugi na zapadnom Balkanu misle da je 'takvo bezočno sugeriranje bez ikakve osnove i da držanje predavanja o tome što tko treba učiniti apsolutno nije adekvatno ni vremenu, a pogotovo nije adekvatno ulozi koju Zelenski ima u tome'.

  • +24
Zelenski u oslobođenom Izjumu Izvor: Profimedia / Autor: Ukrainian Presidential Press Off / Zuma Press / Profimedia

'Čovjek je umislio da može držati predavanje svakom drugom i da ocjenjuje tko je na ispravnom, a tko na lošem putu. To treba odbaciti kao upravo nešto što je došlo sa strane koja uopće nije pitana', naglasio je Dodik u izjavi za Srnu.

On je rekao da Republika Srpska ostaje neutralna kada je riječ o ukrajinskoj krizi.