RASPOLOŽENA PREMIJERKA

'Dobro jutro gospodine Milanoviću!'

15.08.2010 u 15:39

Bionic
Reading

Nkon što su u subotu SDP-ovci predstavili svoj prijedlog gospodarskog opravka naslovljen 'Ususret rebalansu proračuna: Kako stabilizirati javne financije', premijerka Jadranka Kosor danas je šefu socijaldemokrata poručila: Dobro jutro gospodine Milanoviću!

'Dobro jutro gospodine Milanoviću, dobro da se probudio. Sve je to dio programa gospodarskog oporavka RH, no kad god na red dođe neka mjera koja se treba provesti, onda upravo SDP kaže ne. Prošle godine HDZ je pozvao da se u sklopu štednje parlamentarne stranke odreknu 10 posto proračunskih sredstava, nisu, onda smo mi odlučili smanjiti svima ta sredstva za 10 posto. Jedna od mjera štednje je i spajanje određenih institucija, agencija, zavoda, no pogledajte što se dogodilo s jednom minimalnom mjerom, vezanom za ergele, riječ je o uštedi od 20 posto, no za SDP to ništa ne znači', kazala je premijerka Kosor nakon svete mise povodom Velike Gospe u Mariji Bistrici.

Premijerka je SDP-ovce prozvala da su lijeni. 'Neki SDP-ovi zastupnici dopuštaju si da nisu na radnom mjestu 2,3 mjeseca, prema tome riječ je ipak o jednoj licemjernoj kritici koja pokušava skupiti političke bodove, ali kada treba zasukati rukave, onda ih nema. Npr. spajanje bolnica je mjera gdje se smanjuje rashodovna strana, a SDP na jednom primjeru spajanja kaže da će se uštedjeti pišljivih 20 milijuna kuna, a sada je situacija takva da ja mislim da je svaka lipa ušteđenog proračunskog novca koji se usmjerava na zdravstvo velika kao planina i kuća. Mi smo htjeli prošle godine 650 milijuna kuna planiranih za regres, božićnice i darove za djecu preusmjeriti za naknade na nezaposlene i za poticajne mjere za zapošljavanje. Sindikati se nisu složili, a u tome ih je zdušno podupirao SDP. Stranka koja želi biti ozbiljna, parlamentarna i koja je rekla da smo program gospodarskog oporavka prepisali od njih je nedosljedna', komentirala je Kosor za Večernji list.