OSJEČKE BIZARNOSTI

Dobio račun za vodu od 10 milijuna kuna!

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Majstor koji je zamijenio vodomjer u uređaj za mjerenje unio je serijski broj, a ne potrošnju. Ispravan je račun poslan M. Maroševiću i iznosi 11,80 kuna. Srce je skoro prestalo kucati Mati Maroševiću iz Višnjevca kod Osijeka kada je u svom poštanskom sandučiću pronašao račun za potrošenu vodu

Na njemu je pisalo da osječkom Vodovodu duguje nevjerojatnih 10.244.861,69 kuna jer je u roku od samo tri dana u lipnju uspio potrošiti vrtoglavih 867.885 kubika vode!

'Čim sam ugledao račun, odmah sam se slatko nasmijao jer je to apsurdna pogreška. Pravi cirkus! Sigurno takvo što ne bismo ni platili', rekao je Ivo Stanić, zet 'računskog rekordera' koji nije dugo oklijevao, već je odmah okrenuo broj osječkog Vodovoda kako bi se požalio.

Ondje su ga uputili da se javi na prvo ili njima najbliže naplatno mjesto kako bi vratili vrtoglavi račun. Novi im je već poslan na kućnu adresu.

'Naše je da ispravimo grešku i to smo učinili. Pa tko toliko vode može potrošiti!' rekao je Ljubomir Novoselić, direktor Vodovod Osijeka, napominjući kako se greška dogodila pri očitavanju stanja vodomjera.

Potvrdili su to i u Službi obračuna i naplate vode.

'Dogodio se određen raskorak. Naime, majstor koji je na terenu obavljao redovitu zamjenu vodomjera u uređaj za mjerenje ukucao je serijski broj, a ne potrošnju. Zbog toga se dogodila pogreška', objašnjava Sanja Fuis, rukovoditeljica obračuna i naplate vode u Vodovod Osijeku.

Maroševiću je odmah ispostavljena ispravna faktura za potrošenu vodu, ali od svega 11,80 kuna!

'Sve smo učinili čim smo čuli što se dogodilo kako bismo popravili svoj propust. Ispričali smo se i potrošačima, objasnili im što trebaju učiniti kako bi nam vratili račun, a mi im dostavili novi, ispravan. Taj drugi, valjan račun, glasi na 11,80 kuna jer je u spomenutom razdoblju, od 14. do 17. lipnja, potrošen samo kubik vode', kaže Fuis.

Vodovod mjesečno na adrese potrošača pošalje 60.000 računa koji u prosjeku potroše oko osam milijuna kuna vode. Inače, tvrtka se brine za oko 450 kilometara vodovodne mreže, a na više od 30.000 mjernih mjesta očitava potrošnju vode.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi