JEDNA OD NAJSTROŽIH KAZNI U PROMETU

Dobio pet godina za gaženje djevojke na zebri

14.05.2009 u 10:28

Bionic
Reading

Vezir Hoti nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora jer je pripit prije godinu dana na zebri u Zagrebu usmrtio 24-godišnju Ivanu Škreb. Ovo je jedna od najviših kazni za prometnu nesreću

Prema presudi, 34-godišnji Vezir Hoti, vozeći kombi VW addy sa 0,56 promila alkohola u krvi, nije prilazio zebri s osobitim oprezom kako bi se mogao na vrijeme zaustaviti. Ivana Škreb preminula je dva dana poslije. U trenutku nesreće njezin dečko bio je nekoliko stotina metara dalje, čuo je strahovit udarac, a kada se približio, prepoznao je po tenisici da je stradala njegova djevojka.

'Nazvao nas je na telefon i ridao: 'Stradala je!' Suprug i ja otišli smo odmah u bolnicu, a liječnik nam je rekao da je u komi i da se pripremimo za njezinu smrt... ', priča Mirjana Škreb za Večernji list.

Zastupnica obitelji Škreb Dubravka Ferić napomenula je da optuženi nije roditeljima izrazio sućut niti se raspitivao za djevojku nakon što je prevezena u bolnicu. Optuženi Hoti, otac troje djece, jučer je u sudnici prvi put izrazio žaljenje.