ČLAN UPRAVE FINA-E

Dobio 400.000 kuna otpremnine i sad se vraća u tvrtku

14.05.2012 u 09:42

Bionic
Reading

Zlatko Mičetić Finu, u kojoj je radio deset godina, je napustio prije dvije kad mu je uručen poslovno uvjetovani otkaz. Tvrtka se rješavala viška ljudi, a među 1000 otpuštenih našao se i tadašnji savjetnik uprave koji je otišao uz otpremninu od 400 tisuća kuna bruto

Otkaz je dobio za vladavine HDZ-a, sad menadžment bira druga politika (SDP), a ona je procijenila da Mičetić zaslužuje reaktivaciju, i to na vrhunskoj poziciji. Mičetić je navodno blizak sa Slavkom Linićem. Mjesto člana uprave preuzet će, odlukom nadzornog odbora na prijedlog Vlade, 15. svibnja, piše Večernji list

Prema javnosti poznatim podacima, Mičetić je Riječanin koji je u vrijeme prošlog saziva koalicijske vlade bio direktor riječke podružnice Fine, sve do 2005., kada je postao direktor sektora poslovne mreže. Vrlo kratko, od prosinca 2009. do siječnja 2010., radio je kao savjetnik uprave. Diplomirani je pravnik te je u protekle dvije godine u Rijeci vodio svoj odvjetnički ured.

U Fini prije povratničke epizode Mičetić nije bio na zlu glasu, mnogi su se o njemu izjasnili kao o stručnjaku, dobro upućenom u poslovanje. Nije imao mrlje. No, pitanje koje se, nakon prethodnog scenarija, nužno mota po glavi jest – hoće li Mičetić ponoviti ovu epizodu.
'Novi ugovor o radu g. Mičetića neće sadržavati odredbu o pravu na otpremninu te nakon prestanka mandata neće se moći rasporediti na radno mjesto u Fini', odgovorili su iz Fine.