BOŽIĆ KAO USKRS

Do kraja tjedna sve toplije i do +17!

21.12.2015 u 09:40

Bionic
Reading

Razdoblje stabilnog vremena s dosta sunca i natprosječno visokim temperaturama koje će na kopnu mjestimično dosezati 14°C, a na Jadranu 17°C, nastavit će se cijeli ovaj tjedan. Na kopnu bi lijepo vrijeme i maksimalce mogle mjestimično 'kvariti' samo dugotrajne jutarnje magle ili niski oblaci

U utorak će u unutrašnjosti ujutro biti magle i niske naoblake. Od sredine dana očekuju se sunčana razdoblja. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano. Oblačnije vrijeme očekuje se na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Puhat će slab jugozapadnjak, na Jadranu i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11, a u slučaju dugotrajnije magle bit će koji stupanj niža. Na Jadranu će biti od 11 do 15°C.

U srijedu će u većini krajeva biti djelomice do pretežno sunčano. Oblačnije će biti na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. U unutrašnjosti je moguća jutarnja magla ili niska naoblaka, ponegdje i dugotrajna. Puhat će slab jugozapadnjak, na Jadranu i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 11, u slučaju dugotrajnije magle bit će koji stupanj niža, a na Jadranu od 11 do 15°C.

U četvrtak će u unutrašnjosti ujutro biti magle i niske naoblake. Nakon razilaženja magle očekuju se sunčana razdoblja. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano. Oblačnije vrijeme očekuje se na sjevernom Jadranu, a na širem riječkom području može pasti i malo kiše. Puhat će slab jugozapadnjak, u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 12, u slučaju dugotrajnije magle bit će koji stupanj niža, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U petak će biti djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano. Ujutro u nizinama unutrašnjosti moguća je magla ili niska naoblaka koja bi se blizu većih vodenih površina mogla dulje zadržati. Na sjevernom Jadranu još uvijek će biti nešto oblačnije, no oborine se ne očekuju. Puhat će slab jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 7, a na Jadranu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 14, u slučaju dugotrajnije magle bit će koji stupanj niža, a na Jadranu od 13 do 17°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima i za vikend se ne očekuje neka značajnija promjena vremena.