UŽAS U OSIJEKU

Djevojčica se u vrtiću ubola na narkomansku iglu

10.07.2013 u 15:41

Bionic
Reading

Na igli na koju se ubola moja četverogodišnja kći još je bilo tuđe krvi, rekla je za Glas Slavonije Suzana Riedl Bogdan, majka djevojčice koja se jučer prijepodne u palac desne ruke ubola na narkomansku iglu u dvorištu osječkoga Dječjeg vrtića Potočnica.

Zora Ređep Borak, pedagoginja u Dječjem vrtiću Potočnica, rekla je da joj je jako žao zbog ovog nemilog događaja. 'Obaviještena sam o tome što se dogodilo i jako mi je žao. Zabrinuti smo za djevojčicu kao i majka. Čistačice redovito čiste dvorište pa su i danas to učinile. Na žalost, nisu vidjele špricu i iglu. Nije ovo prvi put da se takve stvari pronalaze u dvorištima vrtića u Osijeku, ali do sada se ni jedno dijete nije ubolo. Velik je problem većine vrtića što se u noćnim satima u našim dvorištima okupljaju razne osobe koje tu ne bi trebale biti. Na jednom su čak pronađeni prekrivači i narkomanske igle. Bilo bi dobro da policija češće obiđe vrtiće u noćnim satima', istaknula je pedagoginja za Glas Slavonije.

'Odgojiteljice su me nazvale oko 10.30 sati i rekle mi da se moja kći nabola na iglu. Protrnula sam i odmah otišla u vrtić. Rekle su da joj krv nije jako curila i da nije ništa strašno. Kada sam ih pitala jesu li joj mjesto uboda dezinficirali, odgovorile su mi da nemaju alkohola niti bilo kakvog dezinfekcijskog sredstva te da bi bilo dobro da kći odvedem liječnicima', priča zabrinuta majka. Dodaje kako je odmah nazvala Zavod za javno zdravstvo, gdje su joj rekli da odmah dođe s kćeri i ponese špricu.

'Izvadili su joj krv i uzeli špricu zajedno s iglom na analizu. Iako su odgojiteljice u vrtiću rekle da to 'nije ništa strašno', liječnice su mi kazale da se jako ubola', priča dalje za Glas SlavonijeSuzana Riedl Bogdan, revoltirana i postupkom odgojiteljica.

'Strašno je to što su to olako shvatile, a mi ćemo tek za dva mjeseca znati je li s mojom kćeri sve u redu. Prvi nalazi dolaze krajem tjedna i ako joj je pao imunitet na hepatitis B, dobit će cjepivo. Sve moramo ponoviti i za dva mjeseca. Strašno je što tete nisu vidjele kada se to dogodilo. Zanima me gdje su bile', ljutita je zabrinuta majka.

Dodala je da je prošlog tjedna njezin petogodišnji sin došao kući iz vrtića s modricom na glavi, a i tada, tvrdi, odgojiteljice nisu znale što mu se dogodilo.

'Često kada dovodim djecu ujutro u vrtić u dvorištu bude kondoma, boca od alkoholnih pića, opušaka i svakakvoga drugog smeća. U gradu postavljaju kamere na svakakva glupa mjesta, a ovdje gdje su nam djeca u opasnosti, nema ničega!? Da bar čistačice to očiste prije nego što djecu puste na igranje, ne bi se događali ovakvi incidenti', smatra majka ozlijeđene djevojčice.