STANJE NA CESTAMA

Zbog vjetra zabrane i ograničenja na Jadranskoj magistrali

17.10.2023 u 07:22

Bionic
Reading

Zbog vjetra na dionicama Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, upozoravaju u utorak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Magla smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su u zonama radova. HAK vozače upozoravada prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na A4 Goričan-Zagreb, na čvoru Varaždin zatvoren je izlazni krak iz smjera Goričana prema Varaždinu i ulazni krak iz smjera Varaždina prema Zagrebu (zbog radova).

Na A7 Rupa-Rijeka na čvoru Učka (Matulji) zatvoreni su izlazni krakovi iz smjera Rupe i Rijeke u smjeru Opatije i Pule i ulazni krak iz smjera Opatije i Pule u smjeru Rupe.

Do 20. listopada od 8 do 14 sati, zbog radova, prekida se promet na državnoj cesti Vinkovci-Županja, a vozila se kroz zonu radova propuštaju zadnjih 20 minuta u svakom satu.

Zbog odrona prekinut je promet na županijskoj cesti Gata-Naklice. Obilazak je državnom cestom Naklice-Omiš.

DHMZ: Djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka

Hrvatsku u utorak očekuje djelomice sunčano vrijeme, povremeno uz više oblaka, a najviše dnevne temperatura zraka na kopnu kretat će se od 10 do 15 dok će duž obale biti između 18 i 22 Celzijeva stupnja, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Najoblačnije će biti u Dalmaciji, na južnom dijelu ponegdje s malo kiše. U unutrašnjosti ujutro ima lokalno magle, a moguć je i slab mraz, osobito po kotlinama. Vjetar će puhati slab, na Jadranu i umjerena bura, prijepodne podno Velebita na udare i jaka, popodne u Dalmaciji sjeverozapadnjak.