posljedice potresa i neodržavanja

Dječaku u srcu Zagreba na glavu pao dio pročelja zgrade i to s Gradskog ureda za obrazovanje

29.09.2021 u 20:55

Bionic
Reading

Prošlog vikenda u centru Zagreba, u Gundulićevoj ulici, na glavu 16-godišnjeg dječaka pao je komad pročelja zgrade

U zgradi s koje se odlomio komad pročelja - nalazi se Gradski ured za obrazovanje.

'Šetala sam sa svojim kumčetom Gundulićevom i u prolazu nam je pao komad fasade na glavu. Ja sam dobro prošla, bio je samo udarac bez nekih gorih posljedica, no on je završio na Rebru na šivanju glave, bila je CT obrada, ali uglavnom vrlo neugodna situacija. Imali smo sreće u nesreći', rekla je Valentina Vrbanc za Dnevnik Nove TV.

U prvi mah nisu ni shvatili što se dogodilo. "Prvo sam pomislila, kako su nastavili padati komadi fasade i prašine kako je opet potres pa sam ga povukla sa strane. No kako je to prestalo kad je prestalo sjeli smo na terasu kafića i pričekali dolazak hitne pomoć. Njegovo lice bilo je puno krvi, kapalo je po podu, odjeći, zbilja neugodno", dodala je Vrbanc. U pomoć su im pritekli prolaznici, među njima i jedan liječnik, a naišao je i policajac. "Ja sam bila opisala događaj, a kako je u međuvremenu naišla hitna pomoć mi smo u međuvremenu otišli i rastali se", dodala je.

Na mjestu događaja i u srijedu su krhotine s pročelja, ali i tragovi krvi. Dio nogostupa kratko je bio ograđen trakom komunalnog redarstva.

Paradoksalno je da se u zgradi s koje se odlomio dio pročelja, nalazi gradski Ured za obrazovanje.