spor proces

Mrak-Taritaš: Vanđelić je suhoparni kroničar fijaska obnove

11.09.2021 u 12:43

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Glasa Anka Mrak-Taritaš kritizirala je u subotu tijek obnove nakon potresa istaknuvši da je to najveća sramota Plenkovićeve Vlade dok je za ravnatelja Fonda za obnovu Damira Vanđelića rekla kako je "suhoparni kroničar fijaska obnove".

“U sjeni jučerašnjih uhićenja prilično je nezapaženo prošla još jedna suluda konferencija za medije ravnatelja Fonda za obnovu Vanđelića. Prvi čovjek obnove ponovno se pojavio u funkciji kroničara našeg doba, iznio jadnu statistiku o obrađenim predmetima i tako do sljedeće prilike, a u međuvremenu ne radi ništa”, navela je u priopćenju Mrak-Taritaš.

Upozorila je da se Fond i Vlada i dalje bave papirologijom koja je odavno trebala biti riješena dok građani i dalje ne mogu živjeti u svojim kućama i stanovima.

Vanđeliću zamjera da je “suhoparni kroničar fijaska obnove”, te smatra da bi bilo uputno da prestane suhoparno obavještavati javnost kako se ništa ne radi i počne nešto raditi ili da da ostavku. 

Ministru graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Damiru Horvatu predložila je da u izmjene Zakona o obnovi uvrsti i ukidanje Fonda ili da barem “pošteno razloži koja je svrha njegova postojanja, osim da Vanđelić ima posao”.

“Imamo situaciju da je tek dva posto zahtjeva obrađeno, a europski novac za javne objekte stoji na Vladinom računu već devet mjeseci”, kazala je Mrak-Taritaš te zaključila kako je to najveća sramota Plenkovićeve Vlade.