kraj drame?

Dječak stavio masku i ušao u školu u Krapinskim Toplicama

20.09.2021 u 12:36

Bionic
Reading

Učenik Osnovne škole u Krapinskim Toplicama čiji je otac odbijao da mu dijete nosi zaštitnu masku u školskoj zgradi te u protekla dva tjedna nije pohađao nastavu, u ponedjeljak je stavio masku i ušao i školu, potvrdio je za Hinu ravnatelj škole Samson Štibohar

"Dječak je ušao danas na nastavu, normalno s maskom u zajednički prostor škole. Samovoljno je stavio masku i ušao konačno u školu", izjavio je ravnatelj Štibohar.

Učenika je do škole dopratio otac, koji se dosad protivio da njegovo dijete nosi zaštitnu masku, a koja je obavezna u zajedničkim prostorima škole.

Otac je prvoga tjedna nove školske godine pozvao istomišljenike na prosvjed te je u petak, 10. rujna, nekoliko osoba koje se protive nošenju maski, upalo u školsku zgradu. Zbog tog je incidenta te kasnijih okupljanja građana na školskom dvorištu intervenirala policija utvrdivši više prekršaja i prijavivši nekoliko osoba.

Osnovnu školu Krapinske Toplice prošlog je ponedjeljka posjetio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs koji je tada poručio da svatko može imati svoje mišljenje, ali da pravila vrijede za sve. U školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja, a s roditeljima su razgovarali djelatnici Centra za socijalnu skrb.

Ravnatelj Štibohar danas je rekao da je jedino važno da se učenik vratio u školu, na nastavu sa vršnjacima.

"Postigli smo dogovor da je stvarno ključno da učenik konačno krene normalno na nastavu", izjavio je ravnatelj Samson Štibohar za Hinu.

  • +9
U OŠ Krapinske toplice nastavlja se problem zbog dječaka koji odbija nositi masku Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek