BIZARNA NESREĆA

Divlja svinja istrčala na pistu i udarila u kotače aviona

15.11.2017 u 13:47

Bionic
Reading

Putnici indijske zrakoplovne kompanije IndiGo izbjegli su prošle nedjelje nesreću nakon što je divlja svinja istrčala na pistu i udarila u avion koji je upravo polijetao

Kako javljaju mediji, pilot putničkog aviona polijetao je s aerodroma Visakhapatnam prema Hyderabadu te je u jednom trenutku pred zrakoplov istrčao vepar udarivši u kotače letjelice.

Bilo je prekasno obustaviti polijetanje, pa je pilot podigao avion, ali je letio 45 minuta iznad mora. Nakon potrebnih kontrola avion je, uz kašnjenje od sat i pol, nastavio putovanje.

Dužnosnici kompanije IndiGo potvrdili su u priopćenju kako je došlo do incidenta te da je pilot, iako je vidio životinju na pisti, ustvrdio da je prekasno prekinuti polijetanje.

Posada je prijavila incident kontroli letenja koja je organizirala to da se s piste ukloni tijelo životinje kako bi se avion vratio na aerodrom zbog inspekcije. Međutim on se nije mogao odmah vratiti jer se oštećeni kotač nije mogao uvući.

'Piloti su zaključili da bi bilo opasno sletjeti s punim rezervoarom te su letjeli iznad mora 45 minuta kako bi gorivo sagorjelo prije nego što su se vratili na aerodrom', stoji u kompanijinom priopćenju.