operativni sastanak

Divjak: Za Marićevu ostavku nisam znala unaprijed, ali sam je očekivala

16.07.2019 u 15:35

Bionic
Reading

Dok konzultacije u Vladi još traju, nekoliko dana uoči sjednice Vlade u Banskim dvorima održavaju se operativni sastanci ministarstava. Na jedan takav došla je i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak

Kazala je da nije unaprijed znala za ostavku ministra državne imovine Gorana Marića, ali da ju je očekivala.

‘Nisam znala u smislu da bi mi netko to rekao, ali je to bilo očekivano jer se od svih nas, pogotovo ministara, očekuje da komuniciramo takve stvari na vrijeme, jasno te s punim integritetom’, rekla je Divjak i poručila kako nema nikakve informacije o rekonstrukciji Vlade.

‘Ministrica sam, kao što znate, i ne pregovaram, niti u ime koalicijskih partnera; bavim se svojim poslom i sada imam operativni sastanak vezan uz stvari iz mog resora’, pojasnila je.

Upitana je li sigurna da i ona neće biti dio rekonstrukcije, Divjak poručuje da ne treba ponavljati to da obrazovna reforma ulazi u sve škole te da je ona vidljiva kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini.

  • +50
Blaženka Divjak Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Na ponovljeno pitanje je li sigurna da ostaje, ponavlja da je važno što se dobiva kad je netko na toj poziciji, a ona je sigurna da njenim poslom Hrvatska puno dobiva.

‘Što se tiče mene osobno, ja sam imala život i prije ministarske pozicije, a sigurna sam i da nakon toga ima posla za mene u sustavu s obzirom na karijeru koju sam imala’, poručuje Divjak.