ministrica znanosti

Divjak: Vjerujem da će ubrzo doći na red i povišenje koeficijenata za plaće učitelja

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 04.06.2019 11:55
  • Objavljeno 04.06.2019 u 11:55
Blaženka Divjak

Blaženka Divjak

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Stručnim skupovima tijekom lipnja i srpnja nastavljaju se edukacije za frontalno uvođenje kurikularne reforme te će se u sklopu novoga ciklusa održati oko tisuću novih edukacija, najavilo je u utorak Ministarstvo znanosti i obrazovanja

"Do sada je održano oko tisuću radionica uživo, a u virtualnim učionicama je tijekom šest mjeseci educirano 39.760 sudionika. Dakle, opravdano govorimo o najvećoj edukaciji u povijesti Hrvatske kojoj je cilj da naši učitelji u svim školama budu spremni za kurikularnu reformu", istaknula je tim povodom ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

"Vjerujem da će ubrzo doći na red i povišenje koeficijenata za plaće učitelja kako bi oni na čijim leđima reforma ulazi u škole osjetili financijske pogodnosti na svojim plaćama", poručila je ministrica.

Tijekom novoga ciklusa u lipnju i srpnju održat će se tisuću novih jednodnevnih stručnih usavršavanja namijenjenih učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima svih škola u Hrvatskoj.

Teme lipanjskih edukacija obuhvaćaju spektar tema od razumijevanja ishoda učenja i vrednovanja preko metoda i strategija kojima se ostvaruju odgojno-obrazovni ishodi te kurikulumski pristup poučavanju.

Iz Ministarstva napominju da se tijekom cijele školske godine održava i online edukacija s 40.000 polaznika.

U virtualnim učionicama za učitelje i nastavnike koji se pripremaju za frontalno uvođenje predmetnih kurikuluma tijekom posljednjih šest mjeseci obrađene su sljedeće teme: Kurikulumski pristup poučavanju: od ishoda do vrednovanja, Razvoj kompetencije učiti kako učiti, Uporaba digitalne tehnologije u nastavnome predmetu, Kurikulum nastavnoga predmeta, Vrednovanje za učenje, vrednovanje kao učenje i vrednovanje naučenog, Kurikulumi međupredmetnih tema, a u tijeku je tema Kurikulumsko planiranje poučavanja u predmetu.

Stručni skup kojemu je u središtu kurikulumsko planiranje u kojemu će se učitelji i nastavnici okušati radeći u grupama uz potporu savjetnika i mentora zato je logičan slijed i konkretna priprema za sljedeću školsku godinu, ističu iz MZO.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!