'kopernikanski obrat'

Divjak: U kampanji je bilo malo sadržaja, puno više sukoba karaktera

08.01.2020 u 11:50

Bionic
Reading

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu kako se nakon predsjedničke kampanje, u kojoj je bilo malo sadržaja, a puno sukoba karaktera, dogodio "kopernikanski obrat" u govorima dosadašnje i novog predsjednika, pa tim putem treba nastaviti i razgovarati o važnim temama

"U kampanji je bilo malo sadržaja, a puno više sukoba karaktera, no nakon što je narod izabrao dogodio se svojevrsni 'kopernikanski obrat' u govorima dosadašnje predsjednice i budućeg predsjednika - naglasak na to da trebamo gledati unaprijed, a ne da su politika i političari u središtu zbivanja. Tim putem treba nastaviti", rekla je Divjak novinarima ispred Banskih dvora.

Sada treba otvoriti dijalog o važnim temama, a ona je spremna razgovarati o temama iz obrazovanja. "Očekujem poziv budućeg predsjednika da razgovaramo kako bismo izbjegli šumove u komunikaciji", poručila je Divjak.

"Izbori su završili, narod je svoje rekao, a na nama je da sada otvorimo komunikaciju i razmišljamo gdje će Hrvatska biti 2030. te o strateškim temama", rekla je.

Na pitanje što će se dogoditi kada na dnevnom redu Sabora bude zahtjev SDP-a za njezinom smjenom, Divjak je odgovorila kako je takav potez "baš ono zašto ljudi ne vole ni politiku niti političare".

S jedne strane imate mišljenje Europske komisije da reforma obrazovanja ide dobro, a s druge strane jeftino politikanstvo, ustvrdila je.

"Moramo se odmaknuti od razmišljanja o tome kako ćemo osobno profitirati na nečemu, treba razmišljati kako će građani imati koristi od onoga što radimo i zašto smo mi zapravo ovdje", kaže Divjak.