gotovinska isplata

Direktorima za izvlačenje gotovo 1,5 milijuna kuna iz vlastitih tvrtki uvjetna i djelomično uvjetna kazna

13.03.2019 u 15:21

Bionic
Reading

Zbog izvlačenja nešto manje od 1,1 milijun kuna iz vlastite tvrtke, u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu na uvjetnu kaznu zatvora od godine dana uz rok kušnje od godinu dana osuđen Krunoslav Grgić, dok je zbog istog nedjela te izvlačenja gotovo 333.000 kuna iz svoje tvrtke i neplaćanja poreza na dodanu vrijednost na djelomično uvjetnu kaznu osuđen Ilija Stojčević

Prema optužnici, Grgić je kao direktor tvrtke M.A.G.I.K. prenio poslovni udjel na Stojčevića nakon čega su sa žiro-računa tvrtke putem gotovinskih isplata na bankomatima te putem sukcesivnih gotovinskih isplata izvukli gotovo 1,1 milijun kuna.

Stojčevića se teretilo i da je s računa vlastite tvrtke DI-FUZIJA putem gotovinskih isplata na bankomatima te prijenosom sredstava sa žiro-računa na svoj privatni račun prebacio gotovo 333.000 kuna. Uz to, Stojčevića se teretilo za neplaćanje poreza na dodanu vrijednost čime je oštetio državni proračun za gotovo 212.000 kuna.

Stojčević je zbog počinjenja tih kaznenih djela osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci te mu je izrečena djelomična uvjetna osuda pa će od kazne zatvora na koju je osuđen iza rešetaka provesti godinu i 3 mjeseca, dok se preostali dio u jednakom trajanju neće izvršiti ukoliko ne počini novo kazneno djelo u roku od 3 godine.

Grgić u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude mora vratiti 234.000 kuna nepripadajuće imovinske koristi, a Stojčević 1,4 milijuna kuna.