'WELCOME TO CROATIA'

Direktor HTZ-a dijelio bočice s vodom turistima na graničnom prijelazu

29.07.2023 u 12:28

Bionic
Reading

U Hrvatskoj je u tijeku sama špica turističke sezone, na dnevnoj bazi ovdje trenutno boravi više od milijun turista, a vikendi su razdoblja s najvećim prometnim gužvama obzirom na smjene turista. Kako bi brojnim turistima olakšali čekanje u automobilima po velikim vrućinama, Hrvatska turistička zajednica i ove je godine organizirala akciju dijeljenja vode turistima s natpisom 'Welcome to Croatia'

Akcija se ove subote provodila na naplatnim postajama Rupa, Lučko i Bregana te u trajektnim lukama u Splitu, Hvaru (Stari Grad) i Braču (Supetar), a današnjoj akciji podjele vode na naplatnoj postaji Rupa priključio se i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

HTZ-ov Staničić dijelio vodu turistima Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HTZ

'Ova je godina za hrvatski turizam značajna zbog ulaska naše zemlje u schengenski prostor čime su hrvatske destinacije postale još dostupnije, prometno bliže, ali i konkurentnije na brojnim europskim tržištima. Zadatak svih nas je da našim gostima, koji su nam svojim dolaskom ukazali povjerenje, maksimalno olakšamo čekanje u prometu te im na simboličan način izrazimo zahvalnost na odabiru Hrvatske u kojoj su odlučili provesti svoj odmor. Ljubaznost, gostoljubivost i kvaliteta pružene usluge ono su što ponovno vraća gosta i tome moramo svi težiti', poručio je direktor Staničić.

  • +6
Šibenik: Turističke gužve za šibenske otoke Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Bočice negazirane prirodne mineralne vode, uz poruku dobrodošlice, na omotu imaju otisnut QR kod koji vodi na stranicu Croatia.hr gdje su dostupne sve korisne informacije o hrvatskim destinacijama i ukupnoj turističkoj ponudi Hrvatske.

Akcija podjele vode provodi se u suradnji s partnerom Jamnica. Voda će se na istim lokacijama dijeliti i 12. kolovoza, kada se također očekuje velika smjena turista. Tijekom navedena dva dana planirana je podjela 80.000 bočica vode, priopćili su iz HTZ-a.